 
Getty Images
      
  Een vegetarische salade die kort is geroerbakt.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 200 gram witte kool
- 4 stengels bleekselderij
- 1 kleine winterwortel
- 1 bosui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kejap manis
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel vijfkruidenpoeder
Voedingswaarden
    Energie 
              
  125kcal
          
    Eiwit 
              
  3 gram
          
    Koolhydraten 
              
  15 gram
          
    Vezels 
              
  6 gram
          
    Vet 
              
  5 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de kool in smalle repen, de bleekselderij in boogjes, de wortel in staafjes en de bosui in ringen.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de groente 4 minuten.
- Voeg de ketjap, balsamicoazijn, suiker en vijfkruidenpoeder toe.
- Laat de groente afkoelen en maak hem op smaak met peper.
Menusuggestie
Lekker met een varkensfiletlapjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 varkensfiletlapjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
