Zomerbietjes met anijs

Getty Images

Even nazomeren met dit heerlijk gerecht: de zomerbietjes met anijs. Dit gerecht staat als hoofdgerecht in 15 minuten op tafel en is geschikt voor 2 personen. Een heerlijk groente gerecht voor op de balansdag.

Ingrediënten

  • 500 gram gare rode bietjes
  • 1/2 sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • Ca. 1 eetlepel azijn
  • 1/2 theelepel anijszaadjes

Bereiding

  1. Snijd de uiteinden van de bietjes en stroop het vel eraf. Snijd de bietjes in dunne parten.
  2. Snijd het stukje sjalot heel klein.
  3. Meng de sjalo, de olie, de azijn en wat peper door de parten biet.
  4. Plet met een groot mes de anijszaadjes. Meng de anijs door de bietjes.
  5. Voeg eventueel nog wat azijn toe.

Menusuggestie

Lekker met varkensschnitzel en aardappelen.

Voor deze suggestie heb je nodig:

  •  2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 115 kcal 445 kcal
Eiwit 3 gram 35 gram
Koolhydraten 10 gram 35 gram
Vet 5 gram 15 gram
Verzadigd vet 1 gram 3 gram
Vezels 7 gram 9 gram
Zout 0,35 gram 0,62 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum