
Getty Images
Vandaag staat op het menu: zuurkoolschotel met mosterd en spek. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 2 eetlepels rozijnen
- 150 gram ham (dikke plak)
- 500 gram zuurkool
- ± 1½ dl halfvolle melk
- 1 eetlepel mosterd
- 5 plakjes ontbijtspek
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
5000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Was de rozijnen.
- Snijd de ham in blokjes. Warm de oven voor op 200° C.
- Verwarm de zuurkool met de rozijnen 10 minuten in eigen vocht.
- Maak van de aardappelen met de hete melk, peper en de mosterd een puree.
- Schep de zuurkool met de ham in een ovenvaste schaal en schep de aardappelpuree er op. Dek dit af met de plakjes ontbijtspek.
- Laat het spek in de hete oven in ca. 20 minuten bruin en knapperig worden.