15-minuten wokmosselen

Vervang de sojasaus en rijstwijn ook eens door woksaus, bijvoorbeeld zoetzuur of teriyaki.

Ingrediënten

  • 1 kilogram mosselen
  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 zak champignon roerbakmix (400 gram, koelvers)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstwijn (of droge sherry)
  • versgemalen chilipeper
  • 1 bosuitje, in ringen
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  2. Verhit een ruime wok.
  3. Voeg de olie toe.
  4. Roerbak de groenten 2 minuten. 
  5. Voeg de mosselen toe en bak ze al omscheppend 5 minuten, of tot alle schelpen open staan.
  6. Breng de mosselen op smaak met de sojasaus, de rijstwijn en versgemalen chilipeper naar smaak.
  7. Bestrooi met de bosui en serveer met de partjes limoen.

Tip

Lekker met geurige rijst, eiermie of mihoen.

Aantal personen

2