3 lekkere manieren om (overrijp) fruit te verwerken

Zo verwerk je restjes fruit

Fruit dat te snel rijp geworden is, kun je het beste maar snel ergens in verwerken anders bederft het en is weggooien nog de enige optie. Dat is zonde. We geven je drie lekkere manieren om (overrijp) fruit te verwerken.

1. In een crumble

Of je het nu eet als ontbijt of als nagerecht (of als 'taartje' bij de koffie) een crumble is altijd lekker.

  • 500 gram rijp fruit
  • 4 eetlepels honing
  • 50 gram havermout
  • 50 gram (spelt)bloem
  • 50 gram boter

Verwarm de oven voor op 200° C. Meng de honing met de havermout en (spelt)bloem. Snijd de boter erin met een mes in hele kleine stukjes. Verkruimel met je vingertoppen de boter en meng het. Ga door tot je een mooi kruimelig deeg hebt. Er mogen best wat grotere kruimels tussen zitten. Verdeel het fruit over een platte, ingevette ovenvaste schaal (ca. 25 cm doorsnede) of over kleine eenpersoons ovenschaaltjes. Verdeel de kruimels over het fruit en zet het geheel 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

2. In een smoothie

  • 500 gram fruit
  • 200 ml yoghurt

Voor twee grote glazen neem je 500 gram fruit. Maakt het fruit schoon en pureer het met een staafmixer. Mix er 200 ml yoghurt door. Als je van een zoete smaak houdt kun je altijd een beetje honing toevoegen.

3. In een salade

Rijp fruit geeft je salade kleur en smaak. Maak het fruit schoon snij het in stukjes en meng het met sla, blaadjes spinazie of rucola. Voeg wat noten of wat (geiten)kaas toe en maak een honing-mosterddressing voor erop. Klaar is je lunchsalade.

Dit is een recept van PuurGezond.nl