Aardappelsalade met sperzieboontjes en tonijn

Een frisse maaltijdsalade afgemaakt met een gekookt eitje.

Ingrediënten

  • 500 gram krielaardappeltjes
  • 2 eieren
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel slasaus 25 procent olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • azijn
  • peper
  • 1 bosuitje
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tonijnstukken in water
  • slabladen

Bereiding

  1. Was de krielaardappeltjes en kook ze in weinig water in 8 tot 10 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
  4. Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, wat azijn en peper.
  5. Snijd het bosuitje in ringen.
  6. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  7. Giet de gare krieltjes en sperziebonen af en meng er de dressing en de uienringen erdoor. Laat dit afkoelen.
  8. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  9. Laat de tonijn uitlekken.
  10. Meng de paprika en de vis door de salade.
  11. Leg wat gewassen slabladen op een schaal en schik de salade en de parten ei erop.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
410 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
1 gram