Aubergine met notengehakt en bulgur

Het vruchtvlees van de aubergine verwerk je in het notengehakt.

Ingrediënten

  • 3 flinke uien
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 8 blaadjes salie of takjes selderij
  • 1/2 bosje peterselie
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 200 milliliter groentebouillon met minder zout
  • 1/2 (oude) volkoren boterham
  • 50 gram ongezouten noten
  • 1 aubergine
  • 120 gram bulgur

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook.
  2. Snijd een halve ui en de knoflook in snippers en houd dit apart. Snijd de rest van de uien in halve ringen.
  3. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Was de tomaten en snijd ze blokjes.
  5. Fruit de uienringen in 1 eetlepel margarine glazig.
  6. Schenk er de bouillon bij en voeg de helft van de tomaten en wat tijm toe. Laat dit 15 minuten zacht stoven.
  7. Snijd het stukje brood in blokjes.
  8. Hak de noten grof.
  9. Was de aubergine, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergine in de lengte. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
  10. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de rest van de margarine zacht.
  11. Voeg het brood, de rest van de tomaten en het vruchtvlees van de aubergine toe en smoor dit kort mee.
  12. Voeg de noten toe en maak het mengsel op smaak met salie of selderij en peper.
  13. Meng de rest van de salie door de uiensaus.
  14. Vul de auberginehelften met het notengehakt en plaats ze in de uiensaus. Laat de aubergines in 20 minuten gaar worden.
  15. Breng 150 milliliter water aan de kook. Strooi de bulgur erin en kook het in 10 minuten gaar.
  16. Maak de bulgur op smaak met de rest van de kruiden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
555 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram