Auberginetajine met kikkererwten

Een heerlijk hoofdgerecht dat in ongeveer een halfuurtje op tafel staat.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 blik tomantenblokjes
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 blikje kikkererwten

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes.
  2. Bak de aubergine in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht.
  3. Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon.
  4. Snijd de ui en de knoflook klein en de champignons in plakken.
  5. Snijd de abrikozen in reepjes.
  6. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook met de specerijen.
  7. Bak de champignons mee.
  8. Voeg de abrikozen, de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat dit 10 minuten koken.
  9. Meng er de aubergine en de uitgelekte kikkererwten door en stoof het geheel nog 10 minuten.

Extra informatie

Allergie informatie: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30
Bron(nen):
Energie
405 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram