Avocadosalade met mango

Een frisse salade voor vier personen.

Ingrediënten

  • 150 gram rucola
  • 1 mango
  • 2 avocado's
  • 100 gram walnoten
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 4 eetlepels olijf- of notenolie
  • 2 eetlepels koriander
  • 1 rode peper
  • zout en peper

Bereiding

  1. Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten.
  2. Snijd zeer fijn.
  3. Hak de koriander fijn.
  4. Meng ze met de olie, het sinaasappelsap en de balsamicoazijn en voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Schil de mango en snijd deze in grove stukken.
  6. Hak een deel van de walnoten grof.
  7. Schil en ontpit de avocado’s en snijd deze in partjes.
  8. Doe alles samen met de rucola en de dressing in een schaal of plastic bak en meng dit goed.
  9. Garneer met de overgebleven walnoten.

Tip

Doe de hele avocadopit bij de salade om te voorkomen dat de avocado bruin wordt en doe eventueel ook een beetje citroensap overheen.

Aantal personen

4