Bowlfood met couscous en zalm

Bij een bowlrecept worden alle ingrediënten in één kom met elkaar vermengd.

Ingrediënten

  • stuk pompoen (circa 500 gram)
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren couscous
  • 150 gram gerookte zalm
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten. Snijd de stukken pompoen in blokjes.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Fruit de ui met het komijnzaad in de hete olie. Voeg de blokjes pompoen en de sperziebonen toe met 100 milliliter water. Stoof de groente met een deksel op de pan in circa 12 minuten gaar.
  5. Breng 250 milliliter water aan de kook.
  6. Doe de couscous in een schaal en schenk er het kokende water op. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
  7. Snijd de zalm in reepjes.
  8. Was de peterselie en knip het klein.
  9. Meng de groente met de couscous en maak het op smaak met peper of paprikapoeder. Verdeel de couscous over 2 kommen, schik de zalm er op en strooi er peterselie over.

Allergie info

Voor het gebruik van verpakte zalm raadpleeg het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
495 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
2,5 gram