Cloud eggs

Een eitje in de morgen, wie houdt er niet van? Gebakken, gekookt of geklutst; het is allemaal even lekker! Wie van afwisseling houdt, kan zich ook eens wagen aan cloud eggs. Dit is de nieuwste, meest hippe manier van eieren bereiden. Er komt geen boter of olie aan te pas en je kunt er eindeloos mee variëren.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • eventueel garnering

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  2. Scheid van ieder ei het eiwit van de dooier (tip: zo doe je dat).
  3. De dooiers houd je apart, het eiwit klop je op tot het dik en luchtig is.
  4. Hieraan kun je om te variëren nog extra ingrediënten toevoegen, denk aan kaas, tomaat, bacon,  bosui, chili of andere kruiden.
  5. Vervolgens maak je van het eiwit twee hoopjes op een bakplaat.
  6. Met de bolle kant van een lepel maak je een kuiltje in de eiwitten.
  7. Bak ze vervolgens 5 tot 8 minuten in de oven.
  8. Haal de bakplaat uit de oven en doe in ieder eiwit een dooier.
  9. Schuif de bakplaat terug in de oven en bak de cloud egss nog ongeveer 3 minuten.
  10. Garneer eventueel met wat gedroogd paprikapoeder of verse bieslook en serveer op toast of – als lunch – op een bedje van spinazie. Cloud eggs zijn ook heerlijk bij een salade.

 

(Foto en video: Delish.com)

Trefwoorden: