Couscous met mediterrane groente en sardientjes

couscous
Getty Images

Een heerlijk mediterraans gerecht dat binnen een kwartiertje klaar is. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 dl bouillon
  • 150 gram couscous
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gegrilde paprika's (pot)
  • 1 klein blikje artisjokhartjes
  • 1 blikje sardines
  • 1 eetlepel olie van de sardines
  • 2 theelepels citroensap

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en schenk dit over de couscous.
  2. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de courgette in blokjes, de ui en de knoflook in snippers en de paprika’s in repen.
  5. Snijd de artisjokhartjes kleiner.
  6. Laat de sardientjes uitlekken.
  7. Halveer de sardientjes in de lengte, verwijder de graat en snijd de vis in stukjes.
  8. Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  9. Voeg de courgette toe en roerbak dit mee gaar.
  10. Warm de repen paprika en de artisjokhartjes mee.
  11. Roer er de couscous door en warm het geheel goed door.
  12. Maak de couscous op smaak met wat citroensap en peper.
  13. Schep de stukjes vis er door.


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum