Frittata met spinazie, ontbijtspek en tomaten

Veel mensen halen hun neus op voor blik en diepvries. Een misvatting, want ook met deze producten kun je heel lekker koken en ben je echt niet ongezond bezig. Zoals deze frittata met spinazie uit de vriezer bijvoorbeeld.

Ingrediënten

  • 250 gram grove spinazie in deelblokjes (diepvries)
  • 1 tomaat (of 1 tomaat uit blik)
  • 75 gram ontbijtspek
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • 25 gram geraspte kaas
  • peper, zout

Bereiding

Laat de spinazie ontdooien. Snij de tomaat in partjes. Snij het ontbijtspek in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de spekreepjes een paar minuten. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg de ontdooide spinazie toe en laat het vocht wat verdampen. Klop de eieren los in een grote kom wat met zout, peper en de kaas. Doe het spinazie-spekmengsel bij de eieren. Roer even goed en doe het mengsel direct terug in de pan. Druk de stukjes tomaat in het mengsel en bak de frittata zonder deksel in 10 tot 15 minuten gaar. Keren is niet nodig. Lekker met (geroosterd) grof volkorenbrood.

 

Aantal personen

1

Bereidingsduur

20 minuten
Bron(nen):