Gegrilde rode snapper met rijst en ananassalsa

Maak als eerst de salsa, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.

Ingrediënten

  • 2 rode snapperfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram rijst
  • 1 limoen
  • 250 gram verse ananasstukjes
  • 1 eetlepel jalapeñopeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels koriander

Bereiding

  1. De salsa moet even staan, dus die maken we eerst.
  2. Rasp de groene schil van een schoongeboende limoen en pers deze uit.
  3. Maal de ananasstukjes grof in een keukenmachine of snijd ze in kleinere stukjes.
  4. Meng ze in een kom met het rasp, sap, de fijngesneden jalapeños, olijfolie en fijngesneden koriander.
  5. Breng op smaak met zout, dek het geheel af en laat het tenminste een uur rusten.
  6. Bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  7. Grill de rode snappers 4 minuten aan elke kant, of tot de vis net gaar is.
  8. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  9. Serveer de gegrilde vis met de rijst en de salsa er overheen.

Aantal personen

2