
Getty Images
Je geeft de witlof net wat extra’s door de sinaasappeldressing.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 sinaasappel
- peper
- nootmuskaat
- 3 tot 4 struikjes witlof
- 1 eetlepel olie
- 100 milliliter halfvolle melk
- 150 gram gestoomde makreel
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
7 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
600 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Warm de grillpan tot matig heet.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Klop de geraspte sinaasappelschil en wat peper door het sinaasappelsap.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in vieren.
- Bestrijk de parten dun met olie.
- Grill het witlof in 4 tot 6 minuten gaar.
- Sprenkel de sinaasappeldressing er over. Eet de groente warm of op kamertemperatuur.
- Breng de melk aan de kook.
- Verwijder de graten uit de makreel en snijd de makreel in stukjes.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Leg er de stukjes makreel op en geef de witlof erbij.