Gekaramellisserde prei met sjalotten

Karamelliseren geeft de prei een verrassend zoete smaak.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 150 gram kleine sjalotten
  • 400 gram dunne preien
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1/2 eetlepel poedersuiker
  • 200 gram varkensfiletreepjes
  • peper
  • tijm

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  2. Maak de sjalotten schoon en halveer eventueel de grotere exemplaren.
  3. Maak de prei schoon. Halveer de prei in de lengte en snijd de helften in stukken van circa 8 centimeter.
  4. Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de sjalotten in circa 10 minuten gaar en glazig. Neem ze uit de pan.
  5. Bak in de rest van de margarine de vleesreepjes in circa 8 minuten gaar en bruin.
  6. Doe de prei in de pan van de sjalotten en smoor de prei in circa 5 minuten gaar.
  7. Schep de sjalotten bij de prei en voeg peper en de poedersuiker toe.
  8. Verwarm alles al roerend tot de suiker gaat kleuren.
  9. Maak de vleesreepjes op smaak met peper en tijm en geef ze bij de groente en aardappelen.

Menusuggestie

Lekker met tofu en aardappelpuree.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
470 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,2 gram