Geroerbakte spinazie op Oosterse wijze

Toe aan een balansdag? Kies dan voor de geroerbakte spinazie op Oosterse wijze bereid. Dit groentegerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15 minuten. Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 sjalotje
  • ½ rode peper
  • 1 kg spinazie
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel vissaus

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
  3. Snijd het stukje peper in smalle ringetjes.
  4. Was de spinazie en laat de groente uitlekken.
  5. Verwarm de olie in een grote wok of braadpan en roerbak hierin de gember, de sjalot en de peper.
  6. Voeg bij gedeelten de spinazie toe tot de groente is geslonken. Roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Giet het vocht af.
  7. Maak de groente op smaak met de vissaus.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 120 kcal 440 kcal
Eiwit 6 gram 40 gram
Koolhydraten 8 gram 35 gram
Vet 7 gram 15 gram
Verzadigd vet 1 gram 3 gram
Vezels 3 gram 5 gram

 

Bron(nen):
  • Voedingscentrum

Reactie toevoegen