 
Getty Images
      
  Deze variatie op de klassieke gehaktbal is ouderwets lekker.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 1 (oude) volkoren boterham zonder korst
- 1-2 eetlepels halfvolle melk
- 1 theelepel gemberpoeder
- peper
- 200 gram mager rundergehakt
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 takjes munt of peterselie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram roerbakgroente
- kerriepoeder
Voedingswaarden
    Energie 
              
  620kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  70 gram
          
    Vezels 
              
  9 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  5 gram
          
    Zout 
              
  500 milligram
          Bereiding
- Week het brood in de melk en verdeel het in stukjes.
- Maak het gehakt aan met het geweekte brood, het gemberpoeder en wat peper.
- Vorm er 12 balletjes van. Laat ze afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng in een (stoom)pan water aan de kook.
- Leg de gehaktballetjes in een stoommandje of zeef en plaats dit op de pan. Dek dit af en stoom de gehaktballetjes in 10 tot 12 minuten gaar. Strooi er wat munt of peterselie over.
- Verwarm de margarine en stoof hierin de groente met wat kerrie en een scheutje water in een paar minuten gaar. Geef de rijst en de gehaktballetjes erbij.
 
 
 
 
 
 
 
 
