
Getty Images
De yoghurtdip met komkommer maakt je broodje helemaal af!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1/2 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosuitje
- 75 milliliter halfvolle yoghurt
- 50 gram (veld)sla
- 1 winterwortel
- 1 paprika
- 1 (oude) bruine of volkoren boterham
- 1 eetlepel halfvolle melk
- stukje ui
- 200 gram rundergehakt
- 4 volkorenbroodjes
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
1600 milligram
Bereiding
- Was de komkommer en rasp de helft er van boven een kom. Pers er 1 teentje knoflook boven uit.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein. Meng dit met de yoghurt door de geraspte komkommer en maak de saus op smaak met een beetje peper.
- Was eventueel de sla en laat het goed uitlekken.
- Maak de wortel en de paprika’s schoon. Snijd de wortel, de paprika’s en de rest van de komkommer in blokjes of reepjes. Schep dit op de sla.
- Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in stukken. Schenk de melk er over.
- Rasp het stukje ui en pers het overgebleven teentje knoflook erboven uit.
- Meng dit met het geweekte brood en wat peper door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
- Verwarm een (gril)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in circa 6 minuten gaar en bruin.
- Snijd de broodjes open en leg er de hamburger tussen. Geef er de yoghurtdip en de groente bij.