Hoe maak je pittige tomaten-paprikasoep?

Wij zijn dol op soep en tomatensoep staat bovenaan het lijstje van de favorieten. Hou jij ook zo van tomatensoep? En wil je eens een variant met wat meer pit? Dan is deze pittige tomaten-paprikasoep misschien wel wat voor jou! Kijk de video hieronder voor het volledige recept.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine rode uien
  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote groene paprika
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
  • 200 ml tomatensap
  • 30 gram peterselie
  • 4 volle lepels Bulgaarse (of Griekse) yoghurt

Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de knoflook schoon en halveer deze.

Stap 2: Doe de kerstomaatjes samen met de knoflook en 1 eetlepel olijfolie in een ovenschaal en zet de tomaten circa 10 minuten in de oven.

Stap 3: Pel ondertussen de uien en snipper deze. Maak de paprika’s en de peper schoon (zaadjes kunnen blijven zitten als je van pittig houdt). Snij de paprika’s in kleine blokjes en de peper in ringetjes.

Stap 4: Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, paprika en peper op zacht vuur. Voeg na 5 minuten het paprikapoeder en het tomatensap toe en laat het geheel zacht pruttelen.

Stap 5: Draai een salsa van de peterselie met de rest van de olijfolie en een beetje zout in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer. Haal de kerstomaatje uit de oven en doe ze over met het vocht en de knoflook in een hoge kom. Pureer de tomaten met de staafmixer.

Stap 6: Voeg de gepureerde tomaten toe aan het paprikamengsel. Verwarm de soep nog even door. Eventueel iets verdunnen met wat water.

Stap 7: Serveer de soep in diepe borden of kommen, gegarneerd met een lepel yoghurt en een schep van de peterseliesalsa.

Dit is een recept van www.puurgezond.nl

 

Aantal personen

6

Bereidingsduur

30 minuten