Kruidig roerei

Getty Images

Klaar in een handomdraai.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ eetlepel kruidenmix voor nasi goreng
  • zonder zout
  • 3 takjes selderij
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Breng 3 eetlepels water aan de kook en laat hierin de kruidenmix een paar minuten wellen.
  2. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  3. Klop de eieren los met de kruidenmix, de melk en de kleingesneden selderij.
  4. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en schenk hierin het eimengsel.
  5. Zet het vuur laag en houd het eimengsel met een houten lepel in beweging. Schep steeds het buitenste deel naar het midden van de pan. Het roerei moet net gaar, maar nog wel wat vochtig zijn.
  6. Verdeel het roerei over 2 verwarmde borden.

Menusuggestie

Lekker met een spinazie en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 750 gram spinazie
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden

Energie 
185kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum