
Getty Images
Een vleesloze maaltijd.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 2 bosuitjes
- 150 gram tofu
- peper
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- tijm
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Laat de rijst afkoelen.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in circa 12 minuten gaar.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verwarm de olie en bak hierin de tofu bruin.
- Voeg de bosuitjes en de paddenstoelen toe en bak dit kort mee.
- Schep er bij gedeelten de koude rijst bij en laat alles onder voortdurend omscheppen heet worden.
- Verdun de tomatenpuree met 3 eetlepels water en schep dit door de rijst.
- Maak het gerecht op smaak met peper en wat tijm. Geef de sperziebonen er bij.