Perzische uiensoep met munt

Soep met typische smaken van het Midden-Oosten, zoals pikante specerijen en verse munt. Deze soep is geschikt voor elk seizoen en perfect als lichte maaltijd in de zomer of als verwarmend en aromatisch voorgerecht in de winter. Dit recept komt uit het boek Gezond eten voor je hart van Gayler & Lynas.

Ingrediënten

  • spray op basis van olie en water
  • 4 grote uien, in dunne plakken gesneden
  • 2 theelepels suiker
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1⁄4  theelepel kaneel
  • 1⁄4  theelepel kardemompoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels fijngehakte munt

Bereiding

Verhit een scheutje spray in een soeppan met een dikke bodem. Voeg de ui, de suiker, de geelwortel, de kaneel, de kardemom en 4 eetlepels water toe, doe het deksel op de pan en smoor het mengsel, regelmatig roerend, op halfhoog vuur tot het vocht is verdampt en de uien zacht en goudbruin zijn.

Schep de bloem door het uimengsel en blijf op laag vuur 2 minuten roeren. Roer, scheut voor scheut, de kippenbouillon door het mengsel en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 minuten zachtjes koken.

Meng het citroensap met het limoensap, roer het mengsel door de soep en laat nogmaals 10 minuten zachtjes koken.

Roer de munt kort voor het serveren door de soep.

Aantal personen

4
Energie
107 kcal