Piendang telor

Pittige eieren voor bij de bami.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel laos of gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Bereiding

Bereiding

Kook de eieren in 10 minuten hard. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein. Wrijf of hak dit met de laos en de sambal tot een pasta. Verwarm de olie en fruit hierin de pasta enkele minuten zacht. Voeg 4 eetlepels water toe met de azijn, de ketjap en de basterdsuiker. Laat dit enkele minuten zacht koken. Pel de eieren en halveer ze. Schenk de saus over de eieren.

Menusuggestie

Lekker met een komkommersalade en bami goreng.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
285 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
1 gram

Reactie toevoegen