Rijnlandse haringsalade

Geniet van deze frisse salade met vis.

Ingrediënten

  • 2 kleine gare aardappelen
  • 1 kleine zoetzure appel
  • citroensap
  • 2 zoute haringen
  • 6 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in plakjes.
  2. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Druppel er wat citroensap over.
  3. Maak de haringen schoon. Snijd 1 haring in stukjes en de andere in reepjes.
  4. Knip de gewassen bieslook klein.
  5. Meng de yoghurt, de blokjes appel, de stukjes haring en de helft van de bieslook door de aardappelplakjes.
  6. Verdeel de salade over 2 borden en garneer met reepjes haring en de rest van de bieslook. Geef er het brood bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
295 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
4 gram
Zout
2,5 gram
Trefwoorden: