Salade met gegrilde kip, prinsessenboontjes en ananas

Tip: een klein gesneden pepertje geeft extra pit aan deze salade!

Ingrediënten

  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel mayonaise
  • zout en peper
  • 150 gram sperziebonen (prinsessenboontjes)
  • 150 gram rucolaslamelange
  • halve ananas
  • 1 struikje witlof
  • 300 gram kipfilethaasjes

Bereiding

  1. Meng de honing met de mosterd, mayonaise en peper en zout in een kommetje.
  2. Voeg naar smaak meer mayonaise of mosterd toe.
  3. Voeg ook peper en zout toe.
  4. Zet de dressing even weg zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.
  5. Snijd de ananas in blokjes.
  6. Verwijder de steelaanzet van de prinsessenboontjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.
  7. Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Verhit een grillpan en gril de kipfilethaasjes in 5 minuten gaar. Keer halverwege.
  9. Grill in dezelfde pan de ananas kort.
  10. Snijd het kontje van de witlof en was de losse blaadjes.
  11. Meng alle ingrediënten en doe ten slotte de dressing erdoor.

Aantal personen

2