Spaghetti al tonno

Een heerlijk spaghettirecept met zelfgemaakte tomatensaus.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Oregano
  • 175 gram volkoren spaghetti
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)

Bereiding

  1.     Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  2.     Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
  3.     Snijd de ansjovisfilets in stukjes en doe ze bij de olie. Laat de ansjovis in de olie smelten.
  4.     Voeg de tomaten met het sap, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
  5.     Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6.     Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Schep de tonijn door de saus.
  7.     Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de saus.

Menusuggestie

Lekker met andijviesalade

Hiervoor heb je nodig...

  • klein struikje andijvie
  • ½ gele paprika
  • azijn
  • 1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
405 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,1 gram

Reactie toevoegen