Stamppot knolselderij met paprika

Deze stamppot variatie is het proberen waard.

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij
  • 500 gram aardappelen
  • 100 gram gegrilde rode paprika (koeling, zonder zout)
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 8 sprieten bieslook of groen blad van de knolselderij
  • circa 200 milliliter halfvolle melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, nootmuskaat
  • 2 rundertartaartjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en snijd ze in blokjes.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze een keer door.
  3. Kook de aardappelen met de knolselderij in 20t to 25 minuten gaar.
  4. Snijd de gegrilde paprika in blokjes.
  5. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan langzaam knapperig.
  6. Knip het bieslook of het selderijblad klein.
  7. Verwarm de melk.
  8. Maak van de gare aardappelen en knolselderij met hete melk een stamppot. Schep er de olie, de paprika en het bieslook door.
  9. Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de hete margarine bruin.
  10. Maak de stamppot op smaak met wat nootmuskaat.
  11. Strooi er de verkruimelde plakjes ontbijtspek over en geef de tartaar erbij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
570 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,1 gram