Stoofvlees voor de zaterdag

Hoe langer je het het vlees laat stoven, hoe lekkerder het wordt.

Ingrediënten

  • 250 gram runderlap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 1 ui
  • 1 dunne winterwortel
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • mespunt tijm
  • 1 laurierblad
  • 200 milliliter bouillon met minder zout
  • 400 gram spruitjes
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi ze met peper.
  2. Bak het vlees in de hete margarine bruin.
  3. Maak de ui en de wortel schoon. Snijd de ui in snippers en de wortel in plakken.
  4. Fruit de ui en de tomatenpuree even met het vlees mee.
  5. Voeg de wortel, de tijm, het laurierblad en de bouillon toe. Doe het deksel op de pan en stoof het vlees in 2 a 3 uur gaar. Langer kan en maakt het alleen nog lekkerder.
  6. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 10 minuten gaar. Geef ze met het brood bij het vlees.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
505 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,3 gram