Tomatensoep met spelt

Getty Images

Wij zijn dol op soep en tomatensoep staat bovenaan in ons lijstje favorieten. Met tomatensoep kun je eindeloos variëren: probeer deze eens met spelt en witte bonen.

Aantal personen 
4 personen
Bereidingsduur 
40 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 paprika’s (rood en/of geel)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie (+ iets extra)
  • takje verse tijm (of 1-2 theelepels gedroogde tijm)
  • 8 blaadjes verse salie
  • 1 blik gepelde ­tomaten
  • 1½ liter bouillon (van tablet)
  • 100 gram spelt
  • 500 gram gare witte bonen (uit blik of pot)
Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine

Bereiding

Snijd de ui, wortel, bleekselderij en paprika in kleine stukjes. Snipper de knoflook. Verhit de olie in een soeppan en bak de groenten en de knoflook 5 minuten. Voeg de tijm toe en 6 blaadjes van de salie. Voeg de tomaten en de bouillon toe. Roer de spelt ­erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Voeg de ­bonen de laatste 10 minuten van de kooktijd toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met wat fijngeknipte salie en sprenkel er nog wat olijfolie over.