Tomatensoep met spelt

Wij zijn dol op soep en tomatensoep staat bovenaan in ons lijstje favorieten. Met tomatensoep kun je eindeloos variëren: probeer deze eens met spelt en witte bonen.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 paprika’s (rood en/of geel)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie (+ iets extra)
  • takje verse tijm (of 1-2 theelepels gedroogde tijm)
  • 8 blaadjes verse salie
  • 1 blik gepelde ­tomaten
  • 1½ liter bouillon (van tablet)
  • 100 gram spelt
  • 500 gram gare witte bonen (uit blik of pot)

Bereiding

Snijd de ui, wortel, bleekselderij en paprika in kleine stukjes. Snipper de knoflook. Verhit de olie in een soeppan en bak de groenten en de knoflook 5 minuten. Voeg de tijm toe en 6 blaadjes van de salie. Voeg de tomaten en de bouillon toe. Roer de spelt ­erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Voeg de ­bonen de laatste 10 minuten van de kooktijd toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met wat fijngeknipte salie en sprenkel er nog wat olijfolie over.

Aantal personen

4 personen

Bereidingsduur

40 minuten
Bron(nen):