Tortilla met vegetarisch gehakt en (krul)andijvie

Een heerlijk hoofdgerecht om het weekend mee te beginnen. De tortilla's met vegetarisch gehakt en (krul) andijvie.

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 struik andijvie (ca. 400 gram)
  • 1 bosuitje
  • 100 gram (kastanje) champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarisch gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 bloemtortilla's
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels geraspte belegen 30+
  • Kaas

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
  3. Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Verwarm de olie en bak hierin het vegetarisch gehakt bruin en rul.
  6. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Roerbak de andijvie en de uienringetjes kort mee.
  8. Voeg de stukjes tomaat en de champignons toe en laat alles heet worden. Maak het mengsel op smaak met peper en weinig zout.
  9. Verwarm intussen in een droge koekenpan de tortilla’s.
  10. Warm de grill voor.
  11. Verdeel het mengsel over de tortilla’s en rol ze op.
  12. Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal.
  13. Meng de yoghurt met de geraspte kaas en bestrijk hiermee de tortilla’s.
  14. Laat ze in onder de hete grill in 5 - 10 minuten bruin kleuren.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+
Energie
750 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
85 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
10 gram