Tostada met gerookte kip en pepertjes

Een heerlijk Mexicaans recept met meergranentortilla's. Binnen een half uur staat het eten op tafel en kunt u genieten van de tostada met kip en jalapeñopeper.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 eetlepels jalapeñopeperreepjes (potje)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 blikje maïskorrels
  • 100 gram alfalfa
  • 4 takjes koriander
  • 4 meergranentortilla's (pak)

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Snijd de kip in blokjes en snijd de peperreepjes klein.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Voeg de gezeefde tomaten toe en breng dit tegen de kook aan.
  5. Laat de maïs uitlekken.
  6. Warm de blokjes kip, de maïs en de peper op in de tomatensaus.
  7. Was de alfalfa en de koriander.
  8. Knip de koriander klein.
  9. Bak de tortilla’s in een droge koekenpan om en om bruin en knapperig. Schep de alfalfa en de koriander door de saus en verdeel dit over de gebakken tortilla’s.

Tip: Lekker met ijsbergsla met augurkjes.

Hiervoor heb je nodig...
2 schaaltjes ijsbergsla
2 eetlepels slasaus (25% olie)
4 kleine augurken
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
745 kcal
Eiwit
50 gram
Koolhydraten
85 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
7 gram