Vega chili

Getty Images

Een kruidig mengsel van paprika, ui, tomaat en bonen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ min

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 maïskolf
  • 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel kaneel
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

1. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes.
3. Was de paprika en snijd hem in kleine stukjes.
4. Was de maïskolf en kook hem in weinig water in 10 minuten gaar.
5. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.
6. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
7. Bak de knoflook en de paprika mee.
8. Voeg de komijn, de kaneel, het korianderpoeder, de cayennepeper, het paprikapoeder en de tomatenblokjes toe.
9. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
10. Voeg de kidneybonen toe en warm het geheel nog een paar minuten door.
11. Serveer de chili met de rijst en de maïs. 

Voedingswaarden

Energie 
485kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
500 milligram
Auteur