Vissticks met snijboontjes en aardappelen

De jus met tomaat en mosterd maakt het extra lekker.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • 2 tomaten
  • 250 gram kabeljauw
  • peper
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en was ze.
  2. Verwijder de puntjes van de snijbonen en was de bonen. Snijd de snijbonen in ruitjes of snippers.
  3. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  4. Kook de aardappelen in weinig water in 20 a 25 minuten gaar.
  5. Kook de snijbonen in weinig water in 6 a 8 minuten gaar.
  6. Snijd de visfilet in repen. Bestrooi de vis met peper en het volkorenmeel.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de visreepjes in 5 minuten gaar en bruin.
  8. Schep de vis uit de pan.
  9. Bak de stukjes tomaat even in de achtergebleven margarine. Giet er 100 milliliter water bij en laat de jus even pruttelen. Roer de mosterd door de jus. Geef dit bij de aardappelen, snijbonen en vissticks.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
500 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,5 gram