Vissticks met snijboontjes en aardappelen

Getty Images

De jus met tomaat en mosterd maakt het extra lekker.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • 2 tomaten
  • 250 gram kabeljauw
  • peper
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en was ze.
  2. Verwijder de puntjes van de snijbonen en was de bonen. Snijd de snijbonen in ruitjes of snippers.
  3. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  4. Kook de aardappelen in weinig water in 20 a 25 minuten gaar.
  5. Kook de snijbonen in weinig water in 6 a 8 minuten gaar.
  6. Snijd de visfilet in repen. Bestrooi de vis met peper en het volkorenmeel.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de visreepjes in 5 minuten gaar en bruin.
  8. Schep de vis uit de pan.
  9. Bak de stukjes tomaat even in de achtergebleven margarine. Giet er 100 milliliter water bij en laat de jus even pruttelen. Roer de mosterd door de jus. Geef dit bij de aardappelen, snijbonen en vissticks.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur