 
Getty Images
      
  Deze witlofsalade is lekker als lunchgerecht of als salade bij de maaltijd. Heerlijk fris en knapperig.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  0-15 minuten
          Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 theelepels sesamzaad
- 100 gram diepvries doperwtjes
- citroensap
- 3 struikjes witlof
- 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Voedingswaarden
    Energie 
              
  480kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  45 gram
          
    Vezels 
              
  7 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Verwarm de sesamolie en bak hierin het sesamzaad licht.
- Voeg de bevroren doperwtjes toe en laat ze in een paar minuten gaar worden.
- Neem de pan van het vuur en roer er 1 eetlepel water en wat citroensap door.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle reepjes en meng de doperwtjes met sesam erdoor.
- Bestrooi de schnitzels met peper en bak ze in de hete margarine in ca. 6 minuten gaar en bruin.
- Geef het vlees en de aardappelen bij de salade.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
