
Getty Images
Goedgevuld met aubergine, prei en tomaat.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 100 gram volkorenmeel
- 75 gram bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- circa 100 milliliter water
- 1 dunne prei
- 1 kleine aubergine
- 1 tomaat
- 1 blikje tonijn op water
- peper
- tijm
- 2 eetlepels zuivelspread
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
800 milligram
Bereiding
- Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
- Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
- Verwarm een droge koekenpan en bak de wraps in enkelen minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wraps uit de pan.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen en de aubergine en de tomaat in blokjes.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Verwarm de rest van de olijfolie in een wok of braadpan en bak hierin de prei en de aubergine enkele minuten.
- Voeg de tomatenstukjes en de tonijn toe en warm dit goed door.
- Maak het mengsel op smaak met peper en wat tijm.
- Verwarm de wraps eventueel nog in een droge koekenpan.
- Bestrijk de wraps dun met zuivelspread, verdeel het mengsel er over en rol ze op.