Zoetzure wintersalade

Deze zoetzure wintersalade is een makkelijk en snel hoofdgerecht. In slechts 15 minuten geniet u van deze heerlijke salade.

Ingrediënten

  • 200 gram witte kool
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kejap manis
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
  • Citroensap

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de kool in smalle repen, de bleekselderij in boogjes, de wortel in staafjes en de bosui in ringen.
  3. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de groente 4 minuten.
  4. Voeg de ketjap, Balsamicoazijn, suiker en vijfkruidenpoeder toe.
  5. Laat de groente afkoelen en maak hem op smaak met peper en wat citroensap.

Menusuggestie: lekker met een karabonade en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig
1. Een stuk of 2 karbonade's
2. Eetlepel vloeibare margarine
3. 6 opscheplepels aardappelpuree

Allergie informatie: voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
125 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
6 gram