PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Bijbaantje? Doe aangifte!

Scholieren met een bijbaantje, vakantiewerk of stageplek kunnen in de meeste gevallen belasting terugvragen. Maar, dan moet je wel aangifte doen, dat is de enige manier om te weten of je geen geld laat liggen.

Als je werkt wordt er automatisch belasting en sociale premies ingehouden op je loon. Bij de berekening gaat de belastingdienst ervan uit dat iemand het hele jaar werkt. Bij scholieren is dat vaak niet zo, waardoor er te veel belasting is ingehouden. Aan het eind van het jaar, als precies bekend is hoeveel je hebt gewerkt en hoeveel je hebt verdiend, kun je bij de belastingdienst berekenen hoeveel belasting je moet betalen. Heb je te veel betaald, dan krijg je geld terug, als je aangifte doet. Dat kan via de aangifte-app en via een online aangifte.

Het is niet alleen mogelijk om voor het afgelopen jaar 2016 aangifte te doen, je kunt ook met terugwerkende kracht aangifte doen over de jaren 2012 tot en met 2015. Je kunt dus geld terug krijgen over de laatste vijf jaar.

Bron: https://www.belastingdienst.nl