Stelling: een speciale vacaturesite voor 45-plussers is hard nodig

Wie al heel wat jaren gewerkt heeft en thuis komt te zitten, vindt niet snel een nieuwe baan. Meer dan de helft van de langdurig werklozen is ouder dan 45 jaar. Daarom start de ANBO een speciale vacaturesite.

Ondanks de aantrekkende economie en het dalende aantal werklozen, is het voor veel mensen moeilijk om weer werk te vinden. "Zeker de groep die aan het begin van de crisis werkloos raakte", zegt ANBO-directeur Liane den Haan. "Er kleeft een stigma aan oudere werknemers: ze zijn duur, niet productief, altijd ziek. Maar dat klopt allemaal niet."

ANBO krijgt steeds vaker vragen van werkgevers die willen weten waar ze oudere werknemers kunnen vinden. Zeker sinds John de Wolf campagne voert voor de bond, tonen meer bedrijven interesse. Daarom start de ouderenbond nu een vacaturesite voor 45-plussers. 

De website is gelanceerd in samenwerking met uitzendbureau Ervaren Jaren, dat zich al jaren richt op oudere werkzoekenden. "Je mag in Nederland natuurlijk niet discrimineren, dus er mogen ook jongeren reageren", zegt directeur Jan-Dick Verheul. "Het gaat erom dat de bedrijven die hun vacatures plaatsen ook openstaan voor oudere werknemers."

Tot slot roept het UWV het bedrijfsleven op om meer te doen aan betaalde omscholing voor 45-plussers. Vindt u ook dat er meer aandacht moet komen voor oudere werkzoekenden? Stem eens of oneens en reageer hieronder!

Bron(nen):

4 Comments

Door Henk (niet gecontroleerd) op vr, 11-5-2018 - 15:20

Het heeft geen nut. 45 plussers zijn vaak te duur.

Door Zonnetje (niet gecontroleerd) op zo, 6-5-2018 - 09:47

Stemmen op speciaal voor 45 plussers? WT is er speciaal aan ...als jongeren hier ook op. Kunnen stemmen? Dan is het toch niet speciaal voor 45 plussers! Dus oneens! Als het echt voor 50 plus is ben ik het pas eens en kan ik :EENS: stemmen!!!

Door astrid (niet gecontroleerd) op wo, 11-4-2018 - 04:42

Hoog nodig! Maar ik wil wel een baan die bij me past!

Door Elja (niet gecontroleerd) op di, 10-4-2018 - 17:38

Er is allang een senioren vacature site. Ik heb begrepen dat de ANBO website uit jullie bericht een verlengstuk is van het uitzendbureau ErvarenJaren.

Senioren kunnen ook vacatures vinden op de Senioren Vacaturebank.
Ondernemers kunnen ook Gratis Vacatures plaatsen en beheren op de Senioren Vacaturebank :
http://seniorenvacatures.aantreffen.nl/
Opgezet door en voor 55Plussers. En bestaat al een heel aantal jaren.