Top 5 apps voor op vakantie

Op een vakantiebestemming zijn veel dingen nieuw. Waar kan ik lekker eten? Welk museum is de moeite waard? Deze apps helpen u om de vakantie aangenamer te maken.

1. City Maps 2Go

Het probleem van een app als Google Maps is dat je een internetverbinding nodig hebt. Dat maakt de kaarten traag en het gebruik duur in het buitenland. Niet met City Maps 2Go: via deze app kun je kaarten downloaden voor honderden steden, streken en landen, van Afghanistan tot Zimbabwe. Doe dat thuis al. Op locatie kun je de kaarten dan altijd offline raadplegen! Zodra u de trein uitstapt, loopt u recht op uw doel af.

Voor: iOS-app en Android-app. Prijs: € 2,69 / € 1,99. Ook offline: ja.

2. TripAdvisor Offline City Guides

Bent u in een vreemde stad en heeft u geen idee welk restaurant goed is? Raadpleeg TripAdvisor Offline City Guides! Deze app weet waar alle mooie bezienswaardigheden in een stad zijn. Daarnaast vindt u met TripAdvisor de beste restaurants. Zo komt u niet voor onsmakelijke verrassingen te staan! Wat ook handig is: de app verbruikt geen data, omdat u van tevoren de informatie over een stad naar je smartphone downloadt. De app weet dankzij GPS in welke stad u bent. Dit kost geen data.

Voor: iOS-app en Android-app.

3. Splitwise

Op vakantie met uw vrienden of collega's? Met deze app weet u direct hoeveel geld iedereen moet inleggen om zijn deel van de rekening van het avondje uit te betalen. Daarnaast kunt u bonnetjes opslaan. Zo weet u van welke vriend u nog geld krijgt.

Voor: iOS-app (kost geld) Android-app (gratis)

4. Uw rechten als passagier

Als u aan het reizen bent, kan het helaas wel eens gebeuren dat er iets vervelends gebeurt. De Europese Unie heeft een app ontwikkeld, zodat u als reiziger weet wat uw rechten zijn. Deze app heet ‘Uw rechten als passagier’, waarmee u in een oogopslag weet wat uw rechten zijn als bijvoorbeeld een vlucht is geannuleerd.

Voor: iOS-app en Android-app

5. Triposo

Triposo combineert informatie uit verschillende openbare bronnen - zoals Wikitravel - tot één gigantische reisgids. De informatie is online beschikbaar, maar kan ook per stad of land gedownload worden. Met offline kaarten! Bij iOS (iPhone) kun je de (stads)gidsen downloaden vanuit de app zelf, voor Android is er voor elke stad een aparte app.

Voor: iOS-app en Android-app

4 Comments

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 28-6-2015 - 12:35

is er ook een europa brede buienradar?

Door Mieke (niet gecontroleerd) op wo, 24-6-2015 - 09:10

Waarom gee apps voor windowsphone??

Door s. blom (niet gecontroleerd) op wo, 24-6-2015 - 07:38

app's voor vakantie

Door Piet Schreuder (niet gecontroleerd) op di, 23-6-2015 - 15:23

Ook Google Maps ondersteund het off-line downloaden van maps en is gratis!