PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Audi-rijders meest beboet

Snelheidsovertredingen meest beboet

Bijna 1 op de 5 Audi-rijders ontvangt meer dan 10 verkeersboetes per jaar, gevolgd door automobilisten in een Seat (4%) en Toyota (2%). In de categorie 5-10 boetes per jaar staan Audi-rijders ook bovenaan met 8%, gevolgd door Volvo-rijders (6%).

Dit blijkt uit een onderzoek, in opdracht van verzekeringskantoor Netpolis, naar verkeersovertredingen onder ruim 1000 automobilisten. Snelheidsovertredingen komen bij alle merken het meest voor. Bij Audi-rijders is het een 100% score. Opel-rijders krijgen met ruim 80% de minste snelheidsovertredingen.

Rood en alcohol
Audi-rijders rijden ook het vaakst door rood: 45% heeft daar wel eens een bekeuring voor ontvangen. Mercedes-rijders staan onderaan de rij met door rood rijden: slechts 5% is ooit bekeurd.
Seat-rijders en Citroën-rijders ontvangen het vaakst een bekeuring voor rijden onder invloed (4%), gevolgd door Kia-rijders (3%). Al met al krijgen Kia-rijders het minst vaak een bekeuring.

Wilt u uw autoverzekering vergelijken met andere autoverzekeringen? Kijk dan op:
www.plusonline.nl/auto/vergelijker-autoverzekering

Reactie toevoegen