Parkeren in centrum Amsterdam nóg duurder

De gemeente Amsterdam heeft de parkeertarieven in het centrum fors verhoogd. Automobilisten die hun auto in de binnenstad willen parkeren, zijn 7,50 per uur kwijt.

De verhoging van de tarieven is een van de maatregelen waarmee het stadsbestuur de binnenstad van Amsterdam autoluw wil maken. De achterliggende gedachte is dat mensen meer gebruik moeten maken van het openbaar vervoer.

De parkeertarieven in de binnenstad – waaronder het Damrak en de Grachtengordel – lagen tot 14 april 2019 op 5 euro per uur, maar zijn vanaf deze datum de helft duurder geworden: langs de straat ben je nu maar liefst 7,50 kwijt. In parkeergarages liggen de tarieven weliswaar lager, maar ook daar zijn de prijzen gestegen. De parkeertarieven net buiten het centrum zijn verhoogd naar 6 euro per uur om te voorkomen dat mensen een paar straten verderop willen parkeren.

De verhoging van de tarieven is niet de enige maatregel van het stadsbestuur van Amsterdam om het autogebruik in het centrum te ontmoedigen. Zo worden ook duizenden parkeerplaatsen aan de straat opgeheven.

Bronnen: Gemeente Amsterdam & De Telegraaf