Beautyblog: Nieuwe behandelingen voor een strakkere huid

Getty Images

Ik weet niet of het waar is – ik heb de behandeling niet zelf ondergaan – maar ik hoor er enthousiaste verhalen over: Venus-behandelingen om huidverslapping en rimpels tegen te gaan. Dus wie het wil proberen..

Er zijn verschillende behandelingen met verschillende apparaten. De Venus Freeze bijvoorbeeld is er voor gezicht én lichaam. De Venus Viva is speciaal ontworpen voor gezicht-, hals- en decolleté-behandelingen, maar het apparaat is ook op plekken met striae in te zetten (borsten, buik, bovenbenen). Hier heb ik het over de Venus Viva.

Meer volume, minder rimpels

De Venus Viva zendt een combinatie van radiofrequentie en magnetische pulsen uit. De gefractioneerde radiogolven maken minuscule gaatjes in de bovenste huidlaag, terwijl de radiofrequentie warmte produceert. Dit zou de huid zou aanzetten tot de aanmaak van nieuw collageen. Meer collagene vezels geven de huid meer ‘volume’, waardoor deze strakker trekt. De behandeling zou trouwens niet alleen de huid verstrakken, maar ook de huidstructuur verbeteren en bijvoorbeeld grove poriën verkleinen en rimpels verminderen.

Het kost wel wat

Een gezichtsbehandeling voor huidverstrakking kost circa €150. Na zo’n 3 à 4 behandelingen zou er al resultaat zijn, maar hoeveel behandelingen je precies nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van je huidconditie. 
Ga voor meer informatie en behandeladressen naar https://www2.venusconcept.com/nl

Sylvia Aué, de lifestyleredacteur van Plus Magazine, geeft op PlusOnline haar persoonlijke tips op het gebied van mode & beauty

Auteur