Review Tweezerman nagelknipper: de allerbeste ooit?

Getty Images

Het merk Tweezerman – bekend van zijn pincet – heeft inmiddels een hele serie producten om je uiterlijk te verfraaien. Waaronder een nagelknipper. Zou die net zo goed zijn als het beroemde pincet?

Het merk Tweezerman verwierf in de jaren 80 grote faam met een pincet. Nee, niet zomaar een pincet, maar het allerbeste pincet ooit. Een must have voor iedere vrouw die graag de wenkbrauwen in model houdt of ongewenste haartjes op bovenlip en kin wil verwijderen. Het pincet is zo scherp geslepen, dat de grijpers het allerfijnste haartje met gemak beetpakken. Inmiddels zijn er enkele pincetten te koop die het Tweezerman pincet evenaren, maar geen enkel ander merk geeft bij mijn weten een levenslange gratis slijpservice voor pincetten die onverhoopt bot zijn geworden.

Beetje prijzig

Oké, dat was het pincet. Inmiddels heeft Tweezerman zijn assortiment beauty tools aardig uitgebreid – onder andere met nagelknippers. Ze zijn niet goedkoop, maar als ze van dezelfde kwaliteit zijn als het pincet, doe je er vast je hele leven mee. Toen mijn oude nagelknipper zo bot was dat je er niet eens een haar meer mee kon doorknippen, besloot ik om mijzelf met exemplaar van de beroemde Tweezerman te verwennen.

Moeiteloos knippen

In de winkel bleek er ook een set te bestaan: twee nagelknippers, een grote voor de teennagels en een kleinere voor de vingernagels. Enfin, nu ik mezelf toch aan het verwennen was… besloot ik deze Combo Nagelknipper Set aan te schaffen (€15,99). En daar heb ik geen spijt van! Geweldig. Mijn nagels zijn stevig en sterk, maar de Tweezerman knipt ze met zijn haarscherpe RVS randen af zonder dat ik enige kracht hoef uit te oefenen. Geen karteltjes of rafeltjes, maar een gladde kniprand. 

Wel even oppassen

Nee, dit is geen reclamepraatje en ik heb ook geen Tweezerman-aandelen; ik ben gewoon echt erg enthousiast over deze nagelknipper. Hij is ook ideaal voor mensen van wie de teennagels wat dikker en steviger zijn. Omdat de nagelknipper zo scherp is, moet je wel opletten dat je niet in je vingers of je tenen knipt!

Sylvia Aué, de lifestyleredacteur van Plus Magazine, geeft op PlusOnline haar persoonlijke tips op het gebied van mode & beauty

Auteur 
  • Sylvia Aué