Week extra de tijd voor belastingaangifte

Door een computerstoring bij de Belastingdienst, krijgen we een week langer de tijd om aangifte te doen over over 2020

Dat heeft de Belastingdienst onlangs bekend gemeekt. In de eerste week waarin het mogelijk werd om online aangifte te doen, kregen de servers van de Belastingdienst de duizenden aangiftes niet weggewerkt. Ondanks uitvoerige testen, kon het aangifteprogramma de piekbelasting in de eerste week niet aan. Wie aangifte wilde doen kon niet op de MijnBelastingdienst.nl terecht of ondervond hinder tijdens het invullen.

De precieze oorzaak van deze storing is niet bekend, maar inmiddels heeft de fiscus laten weten dat we 1 week extra de tijd krijgen om aangifte te doen: tot 8 mei. Wie voor 8 april aangifte doet, krijgt voor 1 juli bericht.

Volgens de Belastingdienst zijn de problemen inmiddels opgelost, maar ook dit weekend was het volgens sommige gebruikers nog lastig om in te loggen op de site van de Belastingdienst. Voor hen is het advies nog steeds: probeer het later nog een keer.

Lukt het niet om voor 8 mei aangifte te doen? Dan kan je uitstel aanvragen tot 1 september. Meestal is een telefoontje naar de Belastingtelefoon daarvoor voldoende?

Zoekt u hulp bij het doen van de aangifte? Hier leest u meer over de Plus Belastingservice.