PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Column: brengen bespaartips nog iets nieuws?

Mijn dagelijks werk is het schrijven over geldzaken. Daarbij heb ik een bijzondere interesse in de dagelijkse financien van gewone huishoudens.

Natuurlijk realiseer ik me dat er in veel van deze huishoudens geldproblemen zijn. Ieder dubbeltje omdraaien. Moeten kiezen welke rekening er op dit moment wel, en welke rekening dan nog maar niet betaald moet worden. Waardoor de overblijvende rekening doorschuift naar de volgende maand. Vakantiegeld dat direct opgaat aan dat soort doorgeschoven schulden.

Het is dan ook niet gek dat er veel gezocht wordt naar bespaartips. En waar veel naar gezocht wordt, daar wordt veel over geschreven. Zo werkt dat in de internetmaatschappij. Dus zijn er talloze websites en artikelen met bespaartips te vinden. Ik struin er graag doorheen, altijd op zoek naar leuke tips waar ik iets aan kan hebben. Of die ik interessant genoeg vind om over te schrijven.

Veel artikelen met bespaartips hebben ergens in de reacties wel opmerkingen staan als “Dat is toch niets nieuws?”, “Dat wist ik allemaal al!” of “Kom eens met iets origineels!”. Aan de ene kant begrijp ik dat wel – het zijn vaak opsommingen van al veel vaker beschreven bespaartips. Aan de andere kant weet ik ook hoe lastig het is om nog tips te geven die u nog niet kent. Want wat is er nou nog niet beschreven, ergens op één van die vele websites? De lezers zijn mensen die zich er meer dan gemiddeld in verdiepen, al veel artikelen gelezen hebben en dus inderdaad al heel vel bespaartips kennen.

Kunnen we nog iets nieuws brengen? Natuurlijk! Wat voor de één al jarenlang bekend is, blijkt voor de ander een regelrechte eye-opener. Daarom zou ik juist u, de doorgewinterde bespaarder, die alles wat hij erover leest al weet, willen uitdagen: doe mee! Help een ander met uw kennis. Juist die mensen die niet zo digitaal ingesteld zijn. Die niet allerlei bespaarsites en –artikelen afstruinen op zoek naar mogelijke besparingen. Bespreek ze op het schoolplein. In de kantine van uw werk. In de ouderensoos. Of op de sportschool. Word bespaarambassadeur! En ja, natuurlijk bent u ook van harte uitgenodigd ze hieronder in de reacties te vermelden. Wie weet komt er een andere bespaarder langs die net úw tip nog niet kende...

Reactie toevoegen