Parkeren op Schiphol, kan dat goedkoper?

Alternatieve parkeerplaatsen vaak veel voordeliger

parkeren schiphol
Getty Images

Als je met de auto naar de luchthaven gaat, kunnen de parkeerkosten daar behoorlijk oplopen: 150 euro voor één week is niets bijzonders. Gelukkig zijn er in de buurt alternatieve parkeermogelijkheden. Die zijn vaak veel goedkoper, maar let wel op de voorwaarden en extra reistijd.

Officiële parkeerplekken van Schiphol kunnen erg duur zijn. Bijvoorbeeld, parkeergarage P1 is een van de duurste opties, met een startprijs van ongeveer 88 euro voor de eerste twee dagen, en daarna ongeveer 100 euro per dag. P6 Valet Parking en Terminal Valet zijn voordeliger en de tarieven variëren afhankelijk van de duur van je reis en het seizoen. Voor de eerste dag betaal je ongeveer 70 euro, en vanaf de tweede dag zijn de kosten €5,50 per uur met een maximum van €45,50 per dag. Reserveer je op P3 voor lang parkeren, dan is het nog voordeliger en ben je in de meivakantie voor 1 week parkeren zo'n 160 euro kwijt.

Goedkoper parkeren rond Schiphol

Q-Park

Op slechts vijftien minuten van Schiphol ligt Q-Park, een overdekte parkeergarage met ruimte voor meer dan 350 auto's. Het terrein is volledig geasfalteerd, afgesloten en beveiligd met bewakingscamera's. Met de boekingsbevestiging kun je gratis gebruikmaken van de Connexxion busdienst voor maximaal 5 personen per auto. Deze bussen rijden meerdere keren per uur, zowel overdag als 's nachts, en de bushalte bevindt zich direct bij de parkeergarage. De vertrek- en aankomsttijden zijn te vinden op de website van Connexxion. Voor zeven dagen parkeren betaal je ongeveer 55 euro. Je kunt eenvoudig reserveren via de website van Q-park.  
Adres: Spaarnepoort 2, 2134 TM, Hoofddorp

Eazzypark

Op slechts vijf minuten ten zuiden van Schiphol vind je Eazzypark. Het terrein is volledig geasfalteerd, afgesloten en beveiligd met bewakingscamera's. Eazzypark heeft twee locaties bij Schiphol. Eazzypark Schiphol is de dichtstbijzijnde parking bij Schiphol, op slechts vijf minuten van de vertrekhallen. Eazzypark Rijspark is iets verder weg, maar nog steeds erg bereikbaar, op slechts tien minuten van de vertrekhallen. Beide parkeerterreinen bieden een gratis shuttle service van en naar de luchthaven, met een ophaalservice bij de vertrekhal na de landing. Bij terugkomst op Schiphol bel je het retour telefoonnummer: 020-2268888. Je wordt opgehaald bij het ophaalpunt in Vertrekhal 3 en teruggebracht naar je auto. De prijs voor zeven dagen parkeren ligt tussen de 65 en 80 euro. Je kunt eenvoudig reserveren via de website van Eazzypark
Adres: Kruisweg 415, 1437 CJ, Rozenburg

Mobihub

Mobihub (onderdeel van Mobian) biedt drie verschillende parkeerlocaties dichtbij Schiphol. Op negen minuten afstand van de luchthaven vind je Mobihub Schiphol Noord, waar je auto veilig staat op een afgesloten terrein met camerabeveiliging. Je kunt er gemakkelijk komen vanaf de A9 en er is een gratis shuttlebus beschikbaar. Bij terugkomst wordt je weer naar je auto gebracht als je het bedrijf belt. Let op, de shuttlebus is inbegrepen voor twee personen, voor extra personen betaal je een toeslag van €7 per persoon.

Mobihub Schiphol Zuid is te bereiken via de A4 en met de shuttlebus ben je in 6 minuten bij de vertrekhal. Dezelfde regels gelden hier als bij de locatie in Noord. Voor vertrek- en aankomsttijden kun je de website van Connexxion

Mobihub Schiphol West is ook makkelijk te bereiken vanaf de A4, en met de shuttlebus ben je binnen vier minuten bij de vertrekhal. Het terrein is afgesloten met slagbomen en wordt 24 uur per dag beveiligd. Let op, dit parkeerterrein is geopend van vier uur 's ochtends tot twaalf uur 's nachts. De prijs voor zeven dagen parkeren ligt tussen de 70 en 90 euro. Je kunt eenvoudig reserveren via de website van Mobihub.
Adres: Noord: Sloterweg 299, 1171VB, Amsterdam
Zuid: Hoeksteen 74, 2132 MS, Hoofddorp
West: Rijnlanderweg 800, 2132JG, Amsterdam

GreenParking

GreenParking, gelegen naast P3, is de op een na grootste parkeerplaats op Schiphol, met ruimte voor meer dan 350 auto's. Het terrein is afgesloten en wordt constant bewaakt met bewakingscamera's. Bij de prijs inbegrepen is een gratis shuttlebus naar de luchthaven, die 24/7 beschikbaar is en ongeveer elke 20 minuten vertrekt. De rit duurt ongeveer elf minuten. Dit parkeerterrein ligt ten zuiden van Schiphol en is gemakkelijk te bereiken vanaf de A4 en de A9. De prijs voor zeven dagen parkeren bedraagt ongeveer 80 euro. Je kunt eenvoudig reserveren via de website van GreenParking
Adres: Middenweg 6, 1432 DE, Aalsmeer

ParkingPoint

ParkingPoint Schiphol ligt op ongeveer elf minuten afstand van de luchthaven. Het terrein is afgesloten en wordt continu bewaakt met bewakingscamera's. Bovendien is het 24 uur per dag geopend. Ze bieden een shuttleservice aan. Ongeveer 30 minuten voordat je bij het parkeerterrein aankomt, moet je contact opnemen met de parkeeraanbieder op +31 (0)646376222, zodat ze een shuttlebus voor je kunnen regelen. Bij terugkomst bel je opnieuw voor de shuttlebus, die klaar staat bij vertrekhal drie en draaideur A. De prijs voor zeven dagen parkeren is ongeveer 80 euro. Je kunt eenvoudig reserveren via de website van ParkingPoint of via een van de doorverwijs aanbieders.
Adres: Fokkerweg 163, 1438AV, Oude Meer

Een handige website om deze alternatieve parkeerplaatsen te vinden is Parkos. Hier kun je verschillende aanbieders vergelijken en online een parkeerplaats reserveren.

Zoek je nog meer tips om te besparen op je reis? Onze reisredacteur Thijs Joosten heeft handige tips om te besparen op de luchthaven. 

 

 

 

 

 

Auteur