Boekingssite vaak duurder

Hotels bieden hun kamers op de eigen site regelmatig voordeliger aan dan via boekingssites als Booking.com, Expedia.nl en Hotels.com. Wie een voordelige hotelkamer zoekt, moet dus verder kijken dan de boekingssites.

Dat meldt de Consumentenbond. De Consumentenbond vergeleek de prijs op boekingssites en op de hotelsites van dertig hotels in Amsterdam, Groningen, Berlijn en Parijs. Veertien keer was een tweepersoonskamer bij het hotel het goedkoopst. Expedia had acht keer het goedkoopste aanbod, Booking en Hotels ieder zeven keer. Het prijsverschil was meestal een paar euro, maar soms liep het op tot enkele tientallen euro's. Het grootste verschil was bijna veertig euro: een Amsterdams hotel bood een kamer aan voor 178 euro, terwijl die kamer op Booking 217 kostte.

Schaarste

Boekingssites geven klanten het idee van schaarste door meldingen te plaatsen als 'nog maar 1 kamer op deze site'. Vaak zijn er volgens de Consumentenbond wel meer kamers beschikbaar, net even anders of met andere voorwaarden. Soms is er daadwerkelijk nog maar 1 kamer, maar laatst het hotel de volgende dag weer nieuwe kamers.

Ook hanteren de boekingssites doorgestreepte prijzen en speciale aanbiedingen om consumenten te verleiden tot een boeking. Het is vaak onduidelijk hoe deze kortingen tot stand komen.

Bron(nen):