Bed gekocht, maar we hebben ons bedacht. Wat zijn onze rechten?

Getty Images

Afgelopen weekend waren wij op een woonboulevard in Breda. Daar hebben we in de winkel een bed besteld en een order orderbevestiging ondertekend. Maar bij nader inzien vinden wij de prijs te hoog. Hebben wij het recht om hier kosteloos van af te zien?

Angela Schilling, namens Consuwijzer

Nee, bij aankopen in de winkel hebt u geen recht op kosteloos annuleren. Bij winkelaankopen geldt er geen wettelijke bedenktijd, zoals dat bijvoorbeeld bij online aankopen wel geldt. Maar sommige verkopers bieden de mogelijkheid om te annuleren. Daarvoor brengen zij dan wel annuleringskosten in rekening. Dat mag. Kijk in de algemene voorwaarden die u bij de aankoop hebt gekregen. Daarin ziet u of uw verkoper de mogelijkheid biedt om te annuleren. En hoe hoog de annuleringskosten zijn. U kunt er dan voor kiezen om de annuleringskosten te betalen of de koop door te laten gaan.

Heeft u ook een vraag voor het deskundigenpanel van Geld&Recht met onder meer een notaris, belasting-expert en een pensioendeskundige? Lees hier hoe u een vraag voor kunt leggen.

Auteur