Gezond voedsel te goedkoop

Bijna de helft van de Nederlanders meent dat voedsel de laatste 25 jaar gezonder is geworden. Meer dan de helft vindt dat we nu een minder eerlijke prijs voor ons eten betalen dan 25 jaar gelezen. Dat vindt men onrechtvaardig. Betaalbaar gezond voedsel waarbij een eerlijke prijs aan de boer betaald wordt, is de meest genoemde wens van de Nederlanders voor de toekomst.

Dat blijkt uit het Duurzaamheidskompas, een onderzoek in opdracht van Schuttelaar & Partners. Volgens dit onderzoek zit het met de eigen gezondheid goed: zeventig procent vindt dat onze leefstijl gezonder is geworden en dat we langer in goede gezondheid leven dan 25 jaar geleden. We hebben nu genoeg beweging en minder schadelijke gewoonten, zoals roken.

Vooruitgang

Op het gebied van voeding, gezondheid en landbouw verwachten twee op de drie Nederlanders de komende 25 jaar meer vooruitgang dan de afgelopen 25 jaar. De afgelopen jaren boekte de landbouw, volgens velen, te weinig vooruitgang. De meest genoemde wensen voor de toekomst zijn: biologische en onbespoten groente en fruit, meer voedsel uit de directe omgeving en een minder grote veestapel.

Bron: www.schuttelaar.nl